Antal personer

Antal værelser

Max pris

Om Ystad

 

Provinshygge med mange seværdigheder

Ystad med 18.000 indbyggere er blandt danskere nok især kendt for sin færgeforbindelse til Rønne på Bornholm. Byen udstråler provinshygge og har mange seværdigheder, som gør det oplagt at stoppe op, inden turen går videre til Rønne eller København.

 

Færgehavnen

Ud over Bornholmslinjen til Rønne har Ystad daglige færgeforbindelser til Świnoujście i Polen. Havnen har desuden lystbådehavn.
 

Den gamle bydel

Ystad har rødder tilbage i middelalderen, hvor de store sildeforekomster i Østersøen gjorde byen rig. I dag er middelalderbykernen (Gamla staden) et levende museum for historisk interesserede. De hyggelige små gader rummer omkring 300 gamle bindingsværkshuse foruden stenhuse fra middelalderen.

 

Tårnvægteren i Sankta Maria Kyrkan

Lige vest for Stortorget ligger Sankta Maria Kyrka, hvoraf en del er fra 1200-tallet. Hvert kvarter mellem kl. 21.15 og 01.00 blæser en (rigtig) vægter i sin kobberlur fra kirkens tårn for at fortælle, at alt er rolig i byen. Det er en tradition, som stammer fra 1700-tallet, hvor tårnvægteren kiggede efter ildebrande og ubudne skibe i havnen. Sankta Maria Kyrka rummer en del spændende inventar, bl.a. et stort barokalter i træ fra 1700-tallet, en præstestol med Christian 4.s monogram og et alterskab med malerier fra 1400-tallet.
 

I kriminalkommissær Wallanders fodspor

Den svenske forfatter og dramatiker Henning Mankell bøger om den småkoleriske og sentimentale kriminalkommissær Kurt Wallander har givet Ystad et gevaldigt turistmæssigt løft. Fra nær og fjern kommer folk for at opleve de miljøer, hvor Wallander færdes.